Wybieram się wraz z panem Edwardem Wentrysem na wycieczkę do Ojcowskiego Parku Narodowego. Trasa będzie około w 60 - 70 % asfaltem reszta drogami leśnymi lub polnymi. Liczę że będzie łącznie około 130 km. Mam przygotowane 4 punkty:
1) Zamek Pieskowa Skała
2) Maczuga Herkulesa
3) Zamek Ojców
4) Grota Łokietka
Zbiórka pod "Srebnymi żołnierzami" w Łośniu pod rondem. Czekam od 7:00 do 7:30 (szukajcie dużego niebieskiego roweru z wieloma sakwami :D). Tempo wycieczki: turystyczne mamy zwiedzać i robić zdjęcia lub film a nie ścigać się. Trasa może ulec niewielkiej zmianie. Wycieczka całodniowa! Możemy wrócić dopiero o 20:00 w Łośniu. Jeżeli pogoda nie dopisze czyli jakaś niespodziewana burza lub tornado nie jedziemy.
Trasa będzie przebiegać:
- Chechło
- Klucze
- Jaroszowiec
- Pazurek
- Jangrot
- Wielmoża
Powrót:
- Słoszowa
- Kosmołów
- Rabsztyn
- Klucze
- Chechło
Jak są jakieś pytania to w komentarzu pisać :)
Dopisał bym do listy stawy czerwony i zielony w Kluczach, są blisko osiedla ukryte w lesie. Bardzo fajne miejsce.

.

.

.

.
Wracając z Ojcowa ewentualnie możemy zachaczyć przez to miejsce :)
Warto też dodać ustawkę na forum ghoostów :x
linka masz z prawej strony
Zapomniałem jeszcze dodać że jakby ktoś jechał ze mną i z Edwardem wrazie czego czeka samochód do pomocy więc dzwonie i rower wraz z osobą zmęczoną zostanie zabrany przez mój samochód to tak kwestie bezpieczeństwa i pilotem wycieczki będzie Edward Wentrys :)
kurcze na 7 rano w Łośniu hmmm… 130km za cały dzień może dam radę :) ale tak jak Biko pisze jeszcze kwestia pogody nasz dream team ma już chyba dość deszczowych powrotów heehehehe kurcze ja jeszcze się nie ogarnąłem po Dorotce bo jak zwykle powrót w deszczu był i wszystko uwalone :D
[dodane do forum ghostów]
[dodane do forum ghostów]
Noo, nawet drugi raz :P
Co do wycieczki, na razie zapowiadają przelotne deszcze , tzn. może coś tam polać, potem przestaje i znowu.
Jak tak będzie to ja się raczej nie piszę, bo trochę kataru nabywszy po ostatnim powrocie - zanim dojechałem do domu, to już prawdziwa ulewa mnie chwyciła.
Według Numerycznej Prognozy Pogody meteo.icm.edu.pl rzeczywiście mają być opady lokalne ale nie groźne maks do 1 mm/h tylko coś wilgotno od 70 do 100 %. Jeszcze przedyskutuje z Edwardem prowadzącym wycieczkę
Prognoza jeszcze 3x może się zmienić.
I nie chodzi tu o przelotne deszcze, tylko jakiś poważniejszy, bo trasa dość długa plus dojazd na miejsce co zrobi ze 150km a jeździć przemoczony tyle to średnioprzyjemne :D
Aby dodać wypowiedz wymagamy maila i jakiejś ksywki, możesz też zapisać się »dołącz«