Start o 17:00 ze ścieżki rowerowej na Mecu, naprzeciw niebieskich zbiorników. Trasa: Mec. Za PKM-em terenem do Dąbrowy (jak poprzednio), potem do dworca kolejowego i w stronę oczyszczalni ścieków. Tam wzdłuż torów na Ksawerę, drogą za Przemszę i wbijamy w teren. Wyjeżdżamy na wylocie drogi z Będzina do Łagiszy. Tam do wyboru albo terenem albo asfaltem kawałek do lasku grodzieckiego (terenem kiedyś jechałem ale nie wiem jak on teraz wygląda więc można by trochę asfaltem). Z lasku do Grodźca. Terenem do Czeladzi. Z Czeladzi do Będzina na Syberkę i potem w prawo (chyba to się Nowy Małobądz nazywa). Dalej do dworca kolejowego Stary Będzin, obok izby wytrzeźwień i powrót na Mec. Myślę, że spokojnie da się to zrobić do 20:00. Poza tym trasa taka, że jak coś to zawsze można gdzieś skrócić.
Tradycyjnie niezbędne dobre oświetlenie. Przydatne inne formy uwidocznienia na jezdni typu odblaski. Ciepłe wdzianka. Po zachodzie ma już konkretnie wiać.
Trasa w sporej części dla rowerów mtb.
"Nocny" objazd po Zagłębiu 2011.12.16 17:00
Aby dodać wypowiedz wymagamy maila i jakiejś ksywki, możesz też zapisać się »dołącz«