Witam Was !
Jestem rowerzystą, po trochu staram się wjechać na tory DH/FR. Zmieniłem rower…. i … i nie ma gdzie ćwiczyć i to na obszarze Zagłębia. Nie mówimy teraz o amatorsko wyznaczonych trasach typu Dorotka, nie znajdziemy u nas miejsc ktore będą konkurować z Beskidami, czy Tatrami.
Brakuje nam natomiast dobrze wyposażonego miejsca, w którym można się wyszaleć na naszych czołgach.
Brakuje miejsca, które byłoby wyposażone w drewniane kładki, north shory, dropy, skocznie itd… sami wiecie.
Znalazłem takie miejsce, za dąbrowskimi Ząbkowicami i Ujejscem - mamy tam Bukową Górę - zjawisko niewielkie,
ale mające olbrzymi potencjał. Miejscówka jest osadzona na terenie malowniczego lasu Bukowego, co sprzyja widoczności.
Mało tego,- cała góra nadaje się do budowy naszych rowerowych urządzeń, poniewać cała jej powierzchnia jest bardzo mocno
rozkopana przez Szwedów, ktorzy w XiX wieku kopiąc doły i dołki na całym jej terenie szukali srebra.
Mam nadzieję, że jest nas wielu, że wesprzecie mnie do działania, że ruszymy razem akcję , że do tego celu uda się uruchomić pieniądze publiczne.
Jeśli jesteście zainteresowani pomysłem budowy kładek dropów itp w tym miejscu , jeśli chcecie mnie wesprzeć do działania,
piszcie na adres: lp.nelt|tiksom_a#lp.nelt|tiksom_a tel: 500 49 75 20
Kto zainteresowany - możemy spotkać się np. na 4-tej Zagłębiowskiej Masie Krytycznej.
Pozdrowienia,
Adam